Edmonton Oilers -fanien enemmistö toivottaisi Jesse Puljujärven yhä tervetulleeksi NHL-joukkueen matkaan, uutisoi Edmonton Journal.

Lehden toimittaja David Staples on järjestänyt pitkin kesää gallupeja sosiaalisen median puolella Puljujärvestä: kysymys on kuulunut, toivottaisivatko fanit suomalaisen yhä tervetulleeksi Oilersiin vai pitäisikö nuorukainen kaupata.

Enemmistö asettuu yhä Puljujärven puolelle. Edmonton Journalin tuoreen uutisen myötä 56 prosenttia äänestäjistä kutsuisi iloisin mielin suomalaisen takaisin NHL-ryhmän matkaan. Se on melkoinen määrä, kun miettii kanadalaismedian rajua kohtelua läpi kesän.

– Tulos yllättää minut, kun miettii varsinkin kritiikin määrää. Häntä on kritisoitu mediassa niin paljon eri asiantuntijoiden toimesta, Staples kirjoittaa artikkelissaan.

Puljujärveä on lytätty rankasti myös Kärpät-sopimuksen jälkeen. Monella kanadalaisella asiantuntijalla on usein asioihin varsin konservatiivinen näkökulma. Nuoren suomalaisen tekeminen ei saa sen myötä kehuja.

– Tuossa tilanteessa on kaksi vaihtoehtoa – taistella ja raivata tiensä sekä ottaa selvää, missä mennään. Tai sitten valittaa ja mankua siirtoa. Minulla ei ole yhtään sympatiaa tuota muksua kohtaan, Sportsnetin Sid Seixeiro avautui tuoreeltaan.

Puljujärvi solmi vuoden mittaisen diilin Oulun Kärppien kanssa. Nuorukaisella on joulukuun asti sopimuksessa NHL-pykälä. Se mahdollistaa jopa nopean siirtymisen NHL:ään, jos tilanne Oilersin kanssa ratkeaa tavalla tai toisella.