Eihän tästä ota enää mitään tolkkua – kiekkoraamattu otti taas kantaa Patrik Laineen tilanteeseen, näin suomalaiselle käy

© Kuva: Getty Images

Pohjoisamerikkalainen, kiekkoraamatuksikin tituleerattu The Hockey News otti kantaa sopimuksettoman Patrik Laineen tilanteeseen eräässä artikkelissaan. Se ei ole mahdoton ajatus, että Winnipeg Jets -tykin neuvottelut venyisivät jopa pelien alkamisen korville.

Laine ei turhia stressaa. NHL:ssä kolmella kaudella yhteensä 118 maalia latonut suomalainen tietää antaneensa näytöt.

– Fiilis on luottavainen. Olen tehnyt kolmen vuoden aikana sen ja enemmänkin, mitä haluaisin. Ei ole epävarma olo, suomalainen sanoi NHLSuomi-sivustolle elokuussa Lahdessa.

MM-hopeamitalisti on saanut treenata onneksi sopimuksettomuudesta huolimatta.

– Olemme saaneet treenata niin laadukkaasti, kun olemme halunneet.

Nyt The Hockey News antoi oman näkemyksensä tilanteeseen. Se ei näe, että mikään muu seura nappaisi Lainetta itselleen. Syitä on muutamia.

Koska Winnipegillä on palkkakatossa tilaa hyvin lähes 20 miljoonaa taalaa, pystyisi joukkue vastaamaan tarjouksiin. Kesällä paljon esillä ollut offer sheet on lähteen mukaan Laineen kohdalla epätodennäköinen.

Palkkakatto näkyy myös toisella tavalla. Kesän ollessa loppusuoralla ja kauden alun ollessa lähellä, monellakaan joukkueella ei ole palkkakatossa liiaksi tilaa. Kilpailukykyisten tarjousten tekeminen Jetsille lienee vaikeaa.

Viime viikolla sopimus ei ollut suomalaisen arvion mukaan lähellä.

– Veikkaan, ettei ole lähellä. Olisin siitä kyllä jotakin kuullut.

Laineella oli viime kaudella tuskaisen pitkiä kuivia kausia, vaikka hän kiskoihin 30 maalia. Jos vaativat kuivakaudet kärsivällisyyttä, niin samaa voisi kuvitella tästäkin ajasta.

– Jokainen voi ottaa mailan, ja mennä koittamaan 30 maalia kauteen. Itkettiin, että se on hirveän vähän. Ei se ole ihan niin helppo homma, suurin osa ei pysty siihen ikinä, tykki latasi.

Tuoreimmat arviot kuulostavat vähintäänkin sekavilta. The Hockey Newsin toimittajat nimittäin selittivät aiemmin, että Jetsille olisi tärkeämpää saada kiinnitettyä Kyle Connor kuin Laine.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)