Edmonton Oilersin kanssa totaaliseen umpikujaan ajautuneen Jesse Puljujärven nimi on vilissyt läpi kesän erilaisissa siirtohuhuissa.

Pittsburgh Hockey Now -lehti onkin saanut tietoonsa, että ainakin Pittsburgh Penguins on udellut kesän aikana Oilersilta Puljujärvestä, mutta yhteisymmärrykseen seurat eivät ole vielä päässeet.

Oilersin uskotaan vaatineen kaupassa 27-vuotiasta hyökkääjää Bryan Rustia, mutta tätä monipuolista runkomiestä Penguins ei halunnut luovuttaa pois.

PHN:n toimittaja Dan Kingerski kuitenkin uskoo, että Rustin vaihtaminen Puljujärveen sekä johonkin toiseen palaseen, olisi viisas ratkaisu Penguinsilta, joka kaipaa vahvistusta oikeaan laitaan.

– Puljujärvi voisi olla se pelaaja. Tietenkin kaikki mahdolliset keinot pitää käyttää, että Rustia ei tarvitsisi antaa pois, koska jokainen seura tarvitsee pelaajaa, joka pystyy täyttämään paikan mistä vain ketjusta, kirjaamaan 40 tehopistettä, karvaamaan sekä pelaamaan nopeaa peliä. Mutta Penguinsilla on myös varaa pelata uhkapeliä ja kaupata tuollainen pelaaja pois, Kingerski kirjoittaa.

– Jos uhkapeli tuottaa tulosta, niin Penguinsilla on käsissään 21-vuotias kiekkotähti tai ainakin nuori laitahyökkääjä, joka pystyy tekemään maaleja. Jos Penguins taas häviää tämän vedon, niin sitten heillä on ainakin Rustin kauppaamisen jälkeen palkkakatossa tilaa puolustaja Marcus Petterssonin jatkosopimukselle, toimittaja uskoo.