Suomalaispuolustaja Julius Honka on ajautunut ikävään pattitilanteeseen Dallas Starsin takalinjoilla.

Honka juuttui viime kaudella Starsissa vähäiseen rooliin, ja ajoittain 23-vuotias pakkitaituri joutui jopa viettämään aikaansa katsomon puolella. Ei ole siis mikään suuri ihme, että nuoren suomalaisen nimi pyörii tiuhaan NHL:n kauppahuhuissa.

Tällä hetkellä Honka painii haastavan tilanteen kanssa, sillä hänellä ei ole NHL-sopimusta. Sopimuksen syntymistä hidastaa varsinkin se, että NHL:ssä on parhaillaan niin monta muuta kovemman luokan pelaajaa ilman sopimusta. NHL-seurat tunnetusti haluavat kiinnittää ensiksi tähtipelaajansa, ja sen jälkeen vasta miettiä roolia alempien ketjujen miehille.

Honka tiedostaa hyvin vaikean tilanteensa, johon hän ei oikein voi itse vaikuttaa.

– Tämä on minulle odottamista ja odottamista, että asiat tapahtuvat. Ne tulevat tapahtumaan, toivon niin. Mutta en tiedä milloin. Sitten näemme. Toivottavasti pian, Honka sanoi The Athletic -lehden haastattelussa.

Honka myöntää suoraan, että Stars ei ole hänelle ainoa vaihtoehto NHL:ssä.

– Jos jatko ei tapahdu Dallasissa, niin sitten se tapahtuu jossain muualla. Tässä on vielä muutama viikko aikaa, joten sitten näemme. Asiat tulevat menemään hyvin. Olen tehnyt kovaa töitä ja olen valmis NHL-kauteen, Honka kertoo.