Mikko Rantasen pomolta paljastus: sopimusneuvottelut yhä jäissä – esittää yhden toiveen!

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantasen jatkosopimusta on odoteltu NHL-piireissä jo kuukausien ajan.

Pelaajan ja seuran välinen kanssakäyminen on kuitenkin ollut koko kesän ajan täysin jäissä. Rantanen ei ole saanut seuraltaan ainuttakaan jatkosopimustarjousta, ja asian myöntää nyt medialle myös seuran GM Joe Sakic. Kyseessä lienee kuitenkin puhdas taktiikka, jossa halutaan ensin odotella rauhassa NHL:n muiden rajoitettujen vapaiden agenttien ratkaisuja.

– Meillä ei ole ollut juurikaan keskusteluita varaustilaisuuden jälkeen, mutta harjoitusleiri on tulossa, ja silloin paine kasvaa molempien suunnalla, Sakic vahvisti medialle torstaina.

– Haluamme hänet tänne (Coloradoon) harjoitusleirille. Kukaan ei kaipaa häiriöitä, joten toivottavasti olemme yhteyksissä pikaisesti ja saamme jotain aikaiseksi, Sakic lisäsi The Denver Postille.

– Meillä on tavallaan aika hyvä käsitys siitä, missä mennään. Toivottavasti siitä ei tule niin vaikeaa, kun aloitamme yhteydenpidon pian.

Yksi ehto seurapomolla kuitenkin 22-vuotiaan suomalaisen sopimuksen varalle on.

– En halua tehdä siltasopimusta. Puhuin Mikon kanssa ja olen varma, että hänkin haluaa ennen kaikkea pitkän sopimuksen, Sakic avaa.

Sakic kertoi soittaneensa Rantaselle ensimmäistä kertaa hiljattain – kyselläkseen kuulumisia.

– En soittanut hänelle neuvotteluiden takia vaan kysyin vain, miten hänen kesänsä on mennyt ja kerroin, että haluaisimme tehdä pitkäaikaisen sopimuksen. Tein sen itseni ja  (Rantasen agentin) Mike Liutin takia. Halusin vain päästä yhteyksiin, Sakic paljastaa.

Rantanen tykitti viime kaudella uransa parhaat tehot, 87 (31+56) tehopinnaa 74 pelissä.