Jääkiekkomaailman hulppeimmat areenat löytyvät tunnetusti Pohjois-Amerikasta, joskin myös Euroopassa on jo nykyisellään useita komeita, joskin katsojakapasiteeteiltään NHL-seurojen kotiareenoiden kapasiteeteistä kauaksi jääviä kiekkopyhättöjä.

Nyt asiaan on kuitenkin tulossa muutos isojen eurooppalaiskaupunkien satsatessa jatkossa entistä avokätisemmin uusiin monitoimiareenoihinsa.

Pietariin on rakenteilla monitoimiareena, joka vetää kiekko-otteluihin jopa 23 000 katsojaa. Vastaavaan kapasiteettiin ei päästä yhdenkään NHL-seuran nykyisellä kotiareenalla. Pietarin monitoimiareenan on tarkoitus valmistua vuonna 2023, sopivasti Venäjällä tuolloin pelattavien MM-kisojen alla.

Myös Saksan Frankfurtiin on suunnitteilla katsojakapasiteetiltään Pietarin hanketta vastaava monitoimikompleksi. Paikallisen lentokentän lähelle suunnitteilla olevan projektin puuhumiehenä toimii NHL-seura Edmonton Oilersin sekä sen hulppean Rogers Place -areenan omistava kanadalainen Katz Group.

Jättiareenoiden taustalla onkin niiden monikäyttöisyys. Jääkiekon lisäksi Pietarin sekä Frankfurtin areenat palvelevat nimittäin myös useiden muiden sisälajien sekä konserttien tapahtumapaikkoina. Suurten kapasiteettiensä myötä kyseisten kaupunkien mahdollisuus saada eri lajien arvokisoja järjestettäväkseen tulevaisuudessa nousevatkin huomattavasti.