Floppihyökkääjä saa uuden alun – pääsee Edmontonissa huippusentterin rinnalle

© Kuva: Getty Images

James Nealin viime kausi oli täysi floppi. 5,75 miljoonan dollarin vuosipalkalla Calgary Flamesiin hankittu laitahyökkääjä iski 63 ottelussa ainoastaan tehot 7+12=19. Parhaalla kaudellaan hän on iskenyt 40 maalia ja 81 tehopistettä.

Kesällä Neal kaupattiin Edmonton Oilersiin vaihdossa toiseen floppiin, Milan Luciciin. Edmontonissa on ajateltu, että jos Neal saa rinnalleen hyvätasoisen sentterin, voi maalipyssy syttyä jälleen liekkeihin. Ikää hänellä ei ole kuin 31 vuotta.

Edmonton-valmentaja Dave Tippett on kaavaillut, että Neal voitaisiin istuttaa Ryan Nugent-Hopkinsin vierelle. Nugent-Hopinksilla on allaan uransa tähän mennessä paras kausi. 26-vuotias hyökkääjä viimeisteli viime kaudella tehot 29+42=69.