Kiekkosivusto The Hockey Writers on julkaissut verkkosivuillaan TOP 10 -listan Winnipeg Jetsin lupaavimmista nuorista pelaajista.

Listaus on suomalaisittain komeaa katseltavaa, sillä koko TOP-listan kärkipaikkaa pitää Kristian Vesalainen, joka kiekkoili viime kaudella NHL:ssä, AHL:ssä sekä lainalla KHL:n Jokereissa.

– Vesalainen on 20-vuotias iso laituri, jolla on paljon hyökkäyspään kykyjä. Hän pelaa kovaa laidan lähettyvillä ja omaa painavan laukauksen. Hän on murtautumassa Jetsin avausillan kokoonpanoon, kuten viimekin kaudella, mutta tällä kertaa pidemmäksi aikaa, ellei koko kaudeksi, sivusto arvioi.

The Hockey Writersin mukaan Vesalaisella on tulevaisuudessa myös kaikki saumat Jetsin kärkiketjuihin. Aluksi nuorukainen nähtäneen kuitenkin alemmissa ketjuissa.

Listauksen toinen suomalainen on puolestaan Ville Heinola, joka allekirjoitti kesällä kolmivuotisen tulokassopimuksen. Sivusto uskoo, että suomalaispuolustajalla menee vielä 1-2 vuotta, ennen kuin hän on valmis taistelemaan peliajasta NHL:ssä. Tulevalla kaudella Heinola pelaa todennäköisesti AHL:ssä tai Liigassa.

Mikäli haluat katsoa koko TOP 10 -listan. Voit tehdä sen täältä.