Lähde: Mitch Marnerille tehtiin kolme muhkeaa tarjousta – vaatii NHL:n historian rahakkainta siltasopimusta!

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjän Mitch Marnerin sopimussaaga on ollut yksi NHL:n kesän seuratuimpia tapauksia.

The Athletic -lehden toimittajan James Mirtlen mukaan Marnerin ja Maple Leafsin väliset sopimusneuvottelut ovat edenneet viime aikoina merkittävästi, sillä Maple Leafs on tehnyt kärkihyökkääjälleen kolme erilaista tarjousta: kolme vuotta – 8,75 miljoonaa dollaria (AAV), kuusi vuotta – 10 miljoonaa dollaria (AAV) sekä seitsemän vuotta – 10,75 miljoonaa dollaria (AAV).

Mirtlen aikaisempien tietojen mukaan Marnerin leirissä vaaditaan kolmivuotista sopimusta, joka toisi 10 miljoonan dollarin vuosipalkan.

Jos Maple Leafs maksaisi tämän Marnerin vaatimukseen, saisi kanadalainen NHL:n historian ylivoimaisesti rahakkaimman siltasopimuksen.

NHL:n kaikkien aikojen kallein siltasopimus tehtiin vuonna 2016, kun venäläistähti Nikita Kutsherovin allekirjoitti kolmen vuoden mittaisen ja 4,8 miljoonan dollarin palkan tuovan sopimuksen.

Maple Leafs ja Marner ovat ainakin yhdessä asiassa yhtä mieltä: kummatkaa osapuolet eivät halua viisivuotista sopimusta. Syy tähän on se, että Auston Matthewsin ja William Nylanderin sopimukset päättyvät juuri viiden vuoden päästä, joten näin koko kolmikosta tulisi vapaita agentteja samana kesänä.

Marnerilla on myös yksi selkeä vaatimus Maple Leafsille: jatkopaperin tulee olla pidempi kuin kahden vuoden mittainen, sillä tätä sopimusepisodia ei haluta uusia vähään aikaan.