Washington Capitalsin supertähtikaksikko Aleksandr Ovetshkin ja Nicklas Bäckström ovat tuoneet seuransa faneille paljon iloa viimeisen reilun vuosikymmenen aikana.

Ovetshkin solmi vuonna 2010 Capsin kanssa jättimäisen 13-vuotisen sopimuksen. Bäckström puolestaan kiinnitettiin 10-vuotisella pahvilla. Kahden pelaajan kiinnittäminen superpitkillä, nykysäännöissä jo kielletyillä sopimuksilla on kuitenkin kääntynyt sittemmin seuran voitoksi.

9,5 miljoonaa dollaria kaudesta kuittaava Ovetshkin on valittu kolmesti NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi. Maalipörssin venäläislaituri on vienyt nimiinsä käsittämättömät kahdeksan kertaa!

Bäckströmin sopimus on seuran kannalta kenties tätäkin suurempi ryöstö. Vain 6,7 miljoonaa dollaria kaudessa kuittaava ruotsalaissentteri on tätä nykyä vasta NHL:n 66. parhaiten palkattu pelaaja.

NHL:n lähihistoria tuntee lukemattomia tapauksia, joissa pitkät ja rahakkaat sopimukset ovat osoittautuneet seurojen kannalta katastrofaalisiksi ratkaisuiksi. Capitalsin kohdalla voidaan sen sijaan puhua lottovoitosta, johdattihan kaksikko Ovetshkin-Bäckström Capitalsin toissa kaudella vihdoin myös seurahistorian ensimmäiseen Stanley Cupin voittoon.