Jääkiekon asema Kanadan ykköslajina heiluu? Koripallo kiinnostanut kesällä heittämällä enemmän

© Kuva: Getty Images

Kanada tunnetaan jääkiekon ykkösmaana. NHL:ssä pelaavista huippuammattilaisistakin valtaosa on syntynyt vaahterasiirapin luvatussa maassa, ja jääkiekko on Kanadan seuratuin urheilulaji.

Kiinnostaako kiekko Kanadassa kuitenkaan vielä tänä päivänä? Sportsnet kävi artikkelissaan läpi urheilijat, joita oli haettu Googlen hakukoneessa eniten heinäkuussa. Tulokset olivat yllättäviä.

30 haetuimman urheilijan joukkoon mahtui 12 koripalloilijaa, kuusi tennispelaajaa, neljä taistelulajien ammattilaista, kolme jalkapalloilijaa ja vain kolme jääkiekkoilijaa. Kiinnostavin jääkiekkoilija oli Toronto Maple Leafsin Mitch Marner. Hänkin oli listalla vasta sijalla 15.

Koripallo on viime aikoina ollut nouseva laji Kanadassa. Toronto Raptors voitti tänä vuonna seurahistorian ensimmäisen NBA-mestaruutensa, mikä selittää koripallon nousua. Lisäksi NBA:ssa on ollut harvinaisen kiinnostava siirtokesä.