NHL:ssä on meneillään kireä sopimuskesä. Huima nippu rajoitettuja vapaita agentteja on vielä elokuussa ilman sopimuksia. Isoimmat nimet kuten Patrik Laine ja Mikko Rantanen neuvottelevat seuran kanssa loppuun asti.

Pienemmän statuksen tähdet sen sijaan usein hyödyntävät välimieskäsittelyä. Siinä neutraali osapuoli tutkii kummankin osapuolen sopimustarjoukset sekä perustelut, ja päättää palkaksi jotain pyyntöjen väliltä.

Yksi välimieskäsittelyyn joutuneista on Buffalo Sabresin ruotsalaisvahti Linus Ullmark. Hän vaatii aiempaan 750 000 dollarin palkkaansa hurjaa korotusta. Kiekkotoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan pyyntö on 2,65 miljoonaa dollaria. Buffalon tarjous puolestaan on 800 000 dollaria.

Ullmark on neuvotteluissa lähtökohtaisesti heikoilla jäillä. Hänen sopimukselleen paras vertailukohta on Juuse Saroksen vuoden vanha sopimus, vaikka suomalaisvahti onkin tilastoiltaan kollegaansa huomattavasti parempi torjuja. Saros saa kaudesta palkkaa 1,5 miljoonaa dollaria, joten Ullmarkin tuleva vuosipalkka voi jäädä kauas toivotusta.