Edmonton Oilersin päävalmentaja Dave Tippett luottaa joukkueen maalivahtikaksikon muodostavaan Mikko Koskiseen sekä Mike Smithiin.

Koskinen saapui viime kesänä Oilersiin ja teki seuran kanssa tammikuussa kolmivuotisen ja 13,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

37-vuotias konkarivahti Smith puolestaan saapui seuraan kesällä vapaana agenttina ja teki yksivuotiseen ja kahden miljoonan taalan diilin joukkueen kanssa.

Tippett ei halua nimetä kaksikon väliltä varsinaista ykkösveskaria.

– Toivon molempien pelaavan yhtäläisen määrän pelejä ja olevan jokaisessa erittäin hyviä, Tippett toteaa paikallislehti Edmonton Sunille.

Tuore päävalmentaja kertoo havainneensa viime kaudella Oilersin ykkösvahtina loppukaudesta hääränneen Koskisen näyttäneen väsyneeltä jouduttuaan pelaamaan erittäin paljon sen jälkeen, kun albertalaisjoukkue kauppasi sesongin ykkösvahtina aloittaneen Cam Talbotin suomalaisen tieltä helmikuun siirtorajalla.

Tippett uskookin kokeneen Smithin antavan tulevalla kaudella hyvin tukea Koskiselle. Kanadalaisvahti on Oilers-luotsille tuttu jo muutaman vuoden takaa, kun Tippett toimi Arizona Coyotesin päävalmentajana. Hän ei kuitenkaan myönnä asian vaikuttavan peluutukseen.

– Minulla on ”Smittyn” kanssa historiaa, mutta molemmat vahdit ovat todella tasokkaita, Tippett toteaa ja jatkaa:

– Meillä on kaksi isoa veskaria (Smith on 195-senttinen ja Koskinen 200-senttinen) ja jos voimme peluuttaa heitä aina tuoreina ja antaa heille riittävästi lepoa, sekä harjoitusta, luulen että voimme saada molemmista parhaan irti. En sanoisi kummankaan olevan ykkös- tai kakkosmaalivahti.