Dominík Hašekilla on NHL:stä kokemusta 16 kaudelta, mutta politiikassa hän ei ole ollut mukana yhtään vaalikautta. Tšekkilegenda on kuitenkin kiinnostunut yhteiskunnasta, ja hän onkin mukana hyväntekeväisyydessä.

Hašek otti aiemmin tänä vuonna Prahan mielenosoituksissa kantaa Tšekin pääministerin asemaan. Hašek itse johtaa tällä hetkellä omaa energiajuomayhtiötään, mutta hän ei sulje pois mahdollisuutta ryhtyä politiikkaan.

Hašek on kotimaassaan niin suosittu, että Radio Impuls kysyi häneltä kiinnostuksesta lähteä tavoittelemaan joskus presidenttiyttä. Maalivahtilegenda vastasi ”miksipä ei”.

− Nyt minulla on työni, jota rakastan tehdä. Mutta on vaikea sanoa, mitä tapahtuu kahden tai kolmen vuoden päästä, Hašek sanoi.

Tšekkiläislehti iDnes kysyi lukijoiltaan, haluaisivatko nämä, että entinen Buffalo Sabresin, Chicago Blackhawksin, Detroit Red Wingsin ja Ottawa Senatorsin maalivahti lähtisi presidentinkilpaan. Lähes 18 prosenttia oli Hašekin ehdokkuuden kannalla. Tšekin seuraavat presidentinvaalit ovat vuoden 2023 alussa.