Täh? Venäläisseura jahtaa Mikko Rantasta – iskemässä miljoonadiilin pöytään

© Kuva: Getty Images

Venäjän KHL:ssä pelaava Ak Bars Kazan havittelee Mikko Rantasta tosissaan riveihinsä.

Eri venäläismediat kertovat, että KHL-jätti harkitsee miljoonadiilin tekemistä suomalaiselle. Ratkaisua voi pitää yllättävänä: harva uskoo, että Colorado Avalanchen kirkkaimpiin tähtiin kuuluva suomalainen irtoaa tuosta vain NHL:stä Venäjälle.

Taustalla on Ak Barsin ratkaisu ostaa Rantasen pelaajaoikeudet. Uutisen jälkeen spekuloitiin KHL-seuran hankkineen suomalaisen oikeudet mahdollisen NHL-työsulkukauden takia. On mahdollista, että NHL:ssä ei pelata kaudella 2020-21.

Nyt eri venäläislähteet kertovat, että Kazan yrittäisi hankkia suomalaisen seuran riveihinsä jo ensi kaudeksi. Huhu kertoo, että KHL-seura olisi tekemässä Rantaselle jopa tarjousta.

BO Sportin mukaan Venäjällä on käsitys, ettei Rantasen ja Coloradon sopimusneuvottelut jatkodiilistä olisivat eteneet odotetusti. Lehden mukaan KHL-jätti tarjoaisi Rantaselle kahden miljoonan diiliä. Toimittaja Igor Erenkon mukaan vuoden sopimuksen arvo olisi neljä miljoonaa dollaria.

KHL-fanien ei kannata odotella Rantasta Kazaniin ainakaan henkeään pidätellen. Suomalainen on noussut NHL-seuransa avainpelaajien joukkoon – sen myötä häntä odottaa NHL:ssä melkoinen palkankorotus.

On puhuttu jopa, että Rantasen tulot voisivat nousta 10 miljoonaan dollariin. Vaikka Venäjällä on kevyempi verotus, jää KHL-seuran tarjoukset kauas näistä lukemista.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!