Seurapomo paljasti syyn: Tämän takia KHL-jätti teki vaihtokaupan Mikko Rantasesta

© Kuva: Getty Images

KHL:ssä pyöräytettiin torstaina yllättävä vaihtokauppa, kun KHL:n suurseura Ak Bars Kazan hankki NHL-hyökkääjä Mikko Rantasen KHL-oikeudet Neftekhimikiltä. Kaupassa toiseen suuntaan matkasi 23-vuotias VHL-hyökkääjä Radel Fazlejev.

Vaikka Rantasella ei ole tällä hetkellä sopimusta Colorado Avalanchen kanssa, niin suomalaistähti ei kuitenkaan ole siirtymässä KHL:ään – ainakaan ihan hetkeen.

– Uskon, että Rantanen allekirjoittaa sopimuksen Coloradon kanssa. Emme ole mukana neuvotteluissa hänen kanssaan. Teimme tämän hankinnan tulevaisuutta silmällä pitäen, Kazanin GM Rafik Jakubov kertoi R-Sport -lehdelle.

– Mitä Fazlejeviin tulee, hänellä on kaikki. Hän on taitava pelaaja, joka tekee todella paljon töitä. Mutta meillä Kazanissa on jo niin paljon senttereitä, joten tämä oli vaikea paikka hänelle. Joten päätimme tehdä vaihtokaupan Neftekhimikin kanssa, kiekkopomo jatkoi.

Kuten olettaa saattaa, kaupan taustalla oli valmistautuminen NHL:ää mahdollisesti kohtaavaan työsulkukauteen. Mikäli NHL:ssä ei päästä sopuun uudesta työehtosopimuksesta, voi sarjan pelit jäädä pelaamatta kaudella 2020-21.

Työsulkukausi toisi Eurooppaan paljon pelaajia NHL:stä, joten seurat haluavat jo hyvissä ajoin varata omansa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!