Columbus Blue Jackets GM Jarmo Kekäläinen on kertonut Ilta-Sanomille, ettei joukkueen tulevaisuus huolestuta, vaikka neljä tähtipelaajaa onkin suunnannut muualle.

Blue Jackets on ensi kaudella melko erinäköinen joukkue, sillä maalilta on poistunut kaksinkertainen Vezina-voittaja Sergei Bobrovski, joka edustaa jatkossa Florida Panthersia. Hyökkäyksestä ovat poistuneet sen sijaan Artemi Panarin, Matt Duchene sekä Ryan Dzingel.

– Tiesimme kyllä hyvin, että tässä on osa lähtijöitä ja osaa heistä me emme edes halunneet pitää. Se oli tietoinen ja pitkälle punnittu riski. Kaikki riskit oli hyväksytty ihan koko organisaation jokaisella tasolla, Kekäläinen kertoi Ilta-Sanomille.

Suomalainen NHL-pomo kertoi myös, että Panarinista olisi haluttu pitää kiinni, mutta se jäi tällä kertaa haaveeksi.

– Panarinin yritimme pitää hinnalla millä hyvänsä, mutta kun hän ei halunnut jäädä, vaan halusi isoon kaupunkiin, niin me emme valitettavasti pystyneet tarjoamaan 20 miljoonan asukkaan kaupunkia. Hän tuskin vaihtoi seuraa ainakaan sen takia, että saa paremmat mahdollisuudet voittaa Stanley Cupin ensi kaudella. Kaikilla ihmisillä on erilaisia asioita, jotka ovat heille tärkeitä ja eikä sille voi mitään. Hänellä oli oikeus valita joukkueensa sillä perusteella, mitä hän itse haluaa ja sitä meidän pitää kunnioittaa, Kekäläinen sanoo.