Yllätyssiirto! Leijonien MM-kultasankari hyppää NHL:stä Liigaan: ”Paras vaihtoehto minulle”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin Juho Lammikko jatkaa uraansa Suomessa.

NHL-voimapesä siirtyy tulevaksi kaudeksi Liigaan ja Kärppiin. Uusi sopimus kattaa kauden 2019-20.

Ratkaisu on yllättänyt varsinkin Suomessa: Lammikko ehti pelata menneellä kaudella pirteästi NHL:ssä. Alle tuli 40 peliä Panthersissa puolustuvassa roolissa tehoin 0+6. Kevät huipentui kultajuhliin, kun Lammikko oli osa Leijonien mestaruusjoukkuetta Slovakiassa.

– Koen, että minun pitää kehittyä pelaajana, ja Kärpät on tällä hetkellä paras vaihtoehto minulle. Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta. Siellä on hyvä valmennus ja pelaajana siellä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Kärpät on houkutellut viime vuosina paljon NHL-lupauksia riveihinsä. Muun muassa Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari loistivat viime kaudella seuran riveissä.

Huippupaikka pelata ja iso rooli motivoivat myös Lammikkoa.

– Tiedossa oli, että hyökkääjää haetaan, ja nyt kun Juho tuli nimenä esiin ja päätti palata Eurooppaan, niin tietenkin olimme kiinnostuneita. Kyseessä on tuore MM-kultamitalisti, joka on jo uransa alkuvaiheessa osoittanut, että pystyy pelaamaan myös NHL:ssä, ärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi.

Myös Aho uskoo, että Kärpät tarjoaa Lammikolle erinomaisen tilaisuuden kehittyä pelaajana.

– Tämä on osoitus siitä, että meillä pelaajat menevät eteenpäin. Tänä vuonna viisi pelaaja lähti meiltä NHL:ään, ja se on varmasti esimerkki siitä, että Kärpät kiinnostaa ja on sellainen kasvualusta, josta voi ponnistaa myös takaisin NHL:ään.