Carolina Hurricanesin suomalaistähti Sebastian Aho nousi heti heinäkuun ensimmäisenä päivänä NHL:n pelaajamarkkinoiden avauduttua koko kiekkomaailman huomion keskipisteeksi.

Montreal Canadiens iski rajoitettuna vapaana agenttina ilman sopimusta olleelle keskushyökkääjälle offer sheet-sopimustarjouksen, jonka suomalainen hyväksyi.

Canesilla oli viikko aikaa vastata tarjoukseen ja se tiedotti sunnuntaina myös näin tehneensä. Tarjous oli viisivuotinen ja yli 42 miljoonan dollarin arvoinen.

Aho itse on ollut koko tapahtumasarjan aikana hiljaa, mutta avasi asian ratkettua tuntojaan Twitter-tilillään.

– Olen kiitollinen Montreal Canadiensin tekemästä tarjouksesta, mutta halusin koko ajan palata Hurricanesiin, Aho toteaa päivityksensä alussa.

21-vuotias taituri perusteli myös syytä, miksi hyväksyi montrealilaisjoukkueen tekemän alkuperäisen tarjouksen.

Hän kertoo itselleen olleen tärkeää päästä jäälle heti harjoitusleirien alkaessa, eikä rajoitettuna vapaana agenttina ollut kovinkaan paljon vaihtoehtoja saada sopimusneuvotteluja edistymään.

– Tämä koko tilanne on ollut vaikea minulle ja perheelleni ja olen iloinen, että se on nyt ohi, Aho kertoo ja jatkaa:

– Meillä on nuori ja jännittävä ryhmä Carolinassa enkä malta odottaa, että pääsen takaisin harjoittelemaan joukkuekavereideni kanssa. Rakastan Raleighia ja olen täpinöissäni päästessämme jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäimme.

Aho paukutti päättyneellä kaudella NHL:n runkosarjassa komeat 83 (30+53) tehopistettä. 15 pudotuspelin saldo oli sekin mahtava 5+7=12.

Sebastian Aho

@SebastianAho
5 more years in Carolina🔥❤️🖤