Toronto Maple Leafsin GM Kyle Dubas on yksi NHL-kesän kiireisimmistä miehistä.

33-vuotias seurapomo on joutunut hoitamaan jo tähän mennessä ison määrän jatkosopimuksia ja pelaajakauppoja, joskin tärkein on vielä edessä: seuran viime kauden paras pistelinko Mitch Marner on yhä ilman jatkosopimusta.

Lisäksi tilannetta hankaloittaa se, että Dubas joutuu ensin järjestämään Marnerinille yhden vapaan paikan jo täynnä olevasta rosterista.

– Meillä on hyvä päivittäinen puheyhteys Mitchiä edustavaan Darren Ferrisiin ja teemme kovasti töitä sopimuksen eteen. Yritän olla asian maaliin saattamisen suhteen niin kekseliäs kuin mahdollista, Dubas kommentoi Sportsnetille.

Dubas tiimeineen on tehnyt viime aikoina useita Marnerin kiinnittämistä edesauttavia siirtoja kauppaamalla toisaalle mm. Patrick Marleaun jättisopimuksen sekä rustaamalla varsin maltilliset jatkopahvit Andreas Johnssonin ja Kasperi Kapasen kaltaisille luottomiehille. Myös Jason Spezzan haku minimisopimuksella UFA-markkinoilta oli Dubasin tiimiltä loistava peliliike.

Tuoreiden RFA-hankintojen, Alexander Kerfootin (3,5 miljoonaa vuodessa) ja Cody Cecin (4,5 miljoonaa) kiinnittäminen jatkosopimuksiin tiesi kuitenkin samalla sitä, että joukkueella on palkkakatossaan vain neljä miljoonaa taalaa vapaata tilaa. Lisää kauppoja Marnerin mahduttamiseksi palkkakaton alle on siis luvassa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Puolustuksensa kuntoon laittanut Toronto satsaa isosti ensi kauteen!

CapFriendly

@CapFriendly
Few more points:

5- None of the players we currently have on the #Leafs roster are waiver exempt, meaning who ever goes down will require waivers.
6- Depending on where they are in their recovery come October, Dermott & Hyman could be placed on IR & open up those 2 spots needed.

CapFriendly

@CapFriendly
Few reminders:

1- We've temporarily put Gravel in the Minors
2- We currently show a roster of 23
3- Marner will require a roster spot
4- Horton will require a roster spot prior to being placed on LTIR

Meaning, if nothing else changes, at least 2 more roster moves are required.