Montreal Canadiens aiheutti aikaisemmin tällä viikolla kohua, kun seura yritti napata Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjän Sebastian Ahon offer sheetin avulla.

Canadiensin yritys epäonnistui lopulta, kun Hurricanes suostui maksamaan rahakkaan sopimustarjouksen.

Canadiensin GM Marc Bergevinin temppu noteerattiin ympäri NHL:ää ja se saattoi tuoda muille GM:ille rohkeutta yrittää samaa.

Huhuihin on nyt noussu toinen mahdollinen offer sheetin -kohde: Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä Mitch Marner, joka on tällä hetkellä ilman sopimusta.

Sportsnetin toimittaja Joey Vendettan tietojen mukaan Marnerin kaappausyritystä suunnitellaan jo NHL:ssä

– Kuulin, että kyseessä on joukkue, jolla on tietysti tilaa palkkakatossa ja varausvuoroja tähän tarjoukseen. Heillä on myös hieman historiaa Maple Leafsin suhteen, Vendetta sanoi Sportsnet 590 -radiokanavalla.

Vendetta uskoo, että mahdollinen sopimustarjous toisi Marnerille noin 12,5 miljoonan dollarin vuosipalkan. Jos Maple Leafs ei suostu maksamaan tätä hintaa Marnerista, saisivat he kompensaationa neljä ensimmäisen kierroksen varausta tarjouksen tehneeltä seuralta.

Yksi joukkue, jolla jäi heinäkuun vapailla markkinoilla pelkkä luu käteen, on New York Islanders, jonka jääkiekkopuolen johtajana toimii Maple Leafsin entinen GM Lou Lamoriello.

– Islanders menetti Artemi Panarinin, mutta he eivät ole vielä lopettaneet ison vonkaleen metsästämistä. Offer sheet on ihan aito vaihtoehto heille ja Marner on todennäköisin kohde, TSN:n toimittaja Mike Kelly sanoi Twitterissä.