Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen toistamiseen urallaan MM-kultaan Bratislavan MM-kisoissa valmentanut Jukka Jalonen myöntää IIHF:n haastattelussa pestin NHL-joukkueen valmentajana kiinnostavan tulevaisuudessa.

– Rehellisesti sanottuna uskon jokaisen eurooppalaisvalmentajan unelmoivan NHL:stä, mutta se ei ole helppoa. Heillä on paljon valmentajia omasta takaa, eikä eurooppalaisilla ole juurikaan historiaa siellä valmentamisesta.

– Tietysti myös pienempi kaukalo ja fyysisempi pelitapa erottavat meitä. Mutta jos joku soittaisi ja kysyisi, vastaisin myöntävästi. Tulevaksi kaudeksi minulla on silti sopimus Suomen maajoukkueen kanssa, Jalonen kommentoi.

– Valmentaminen NHL:ssä on periaatteessa samanlaista, joskin peli siellä on suoraviivaisempaa ja syötöt lyhyempiä, enemmän pohjois-etelä-suuntaan pelaamista. Et voi pelata niin paljoa sivuttaissuunnassa vaan sinun on ajettava maalille. Uskon, että on helpompaa tulla Pohjois-Amerikasta valmentajaksi Eurooppaan kuin päinvastoin, Jalonen myöntää.

LUE MYÖS: NHL:ssä täräytettiin pelaajakauppa: Colorado Avalanche luopuu ruotsalaistähdestään – ura jatkuu Arizonassa!