Florida Panthersin kippari Aleksander Barkov on ehdolla Lady Byng Memorial Trophyn voittajaksi. Vaikka kunnia on taatusti hieno, ei se ole sitä, mitä sentteri kaikkein eniten haluaisi. Kuten tiedetään, on suomalainen viimeisen päälle joukkuepelaaja, jolla lajin vaatimat arvot ovat syvällä sielussa.

– Ehdokkuus mihin tahansa palkintoon kertoo siitä, että on tehnyt työnsä hyvin. Lady Byng tuntuu hyvältä, mutta jossain kohtaa sitä haluaisi tietenkin päästä lähemmäs niitä vielä merkittävämpiä pokaaleja, kuten St. Louis Blues teki tänä keväänä, Barkov painotti NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Viime kaudella runkosarjan 82 ottelussa huimat (35+61) 96 pinnaa latonut suomalainen menee eteenpäin totutun intohimoisesti. Hän jopa kertoi katsoneensa Bluesin ja Boston Bruinsin välistä finaalisarjaa, vaikka kausi päättyi Floridan osalta pettymykseen ja runkosarjaan.

– Yritän olla parempi pelaaja jokaisena päivänä ja jokaisissa harjoituksissa. Katsoin pudotuspelejä lähes jatkuvasti, kaikki mahdolliset pelit, ja uskon oppineeni niistäkin peleistä paljon. Siellä oli useampi hyvä esimerkki joukkueesta, joka pelaa hienosti yhteen ja saavuttaa hienoja asioita, hän sanoi.

Esimerkiksi Winnipeg Jetsin Patrik Laine myönsi äskettäin Ylen Urheiluruudussa, ettei hän katsonut finaaleita.

Barkovilla salaisuudet menestykseen ovat tiedossa.

– Menestyminen tässä sarjassa on aina vaikeaa. Se vaatii ankarampaa työntekoa kuin koskaan, ja huipulla pysyminen on sitten vielä vaikeampaa. On helppoa pelata yhdessä ottelussa paremmin, mutta tasaisuus vaatii paljon enemmän.

– Toivottavasti se paras Barkov on vasta tulossa. Pitää olla vielä parempi hyökkäyssuuntaan, parempi puolustussuuntaan. Nopeampi. Vahvempi…