Kaapo Kakon mahdollisuudet ykkösvaraukseen romuttumassa lopullisesti? Asiantuntija: ”Jotkut antavat pienen edun Hughesille”

© Kuva: Getty Images

Kanadalainen englanninkielinen televisiokanava TSN kävi vielä kerran läpi NHL:n viikonlopun varaustilaisuuden ennakkoarvioita eräässä artikkelissaan. Aviisi vertaili kuumaa puheenaihetta, eli Jack Hughesin ja Kaapo Kakon viimeisiä asetelmia kohti juhannuksen isoa tapahtumaa.

Pelaajat napataan NHL:ään ykkösenä ja kakkosena. Marssijärjestys taitaa olla Hughes-Kakko.

– Kakko on isompi, vahvempi ja soveltuu paremmin pelaamaan ammattilaiskiekkoa. Hän on dominoiva pelaaja kulmapeleissä. Hän on maalintekijä, mutta hän on myös luova pelintekijä. Hänestä tulee ykkösketjun NHL-laituri, jolla on kokoa, voimaa ja taitoa, eräs pelaajatarkkailija arvioi Kakkoa.

Pienestä kiinni

Kuten viime aikoina on nähty, on ero pelaajien välillä marginaalinen. Valinta ykkösenä nappaavalla New Jersey Devilsillä ei ole helppo, sillä onhan Kakko jo kolminkertainen maailmanmestari. Hän on kurmottanut Hughesia niin alle 20- kuin alle 18-vuotiaidenkin MM-finaalissa viimeisen reilun vuoden aikana.

- Ero on todella pieni Hughesin ja Kakon välillä. Jopa liian pieni tehdäkseen valintaa.

Yksi asia saattaa kääntää draftin jenkin eduksi.

- Kolikonheittoa. Ero on niin pieni. Tiedän, että jotkut antavat pienen edun Hughesille puhtaasti siksi, että hän on keskushyökkääjä ja Kakko pelaa laidassa, ja Hughes on ollut oletettu ykkösvaraus koko kauden.

Lähteet: TSN, Ilta-Sanomat

» Tuleeko Kaapo Kakosta historian ensimmäinen suomalainen ykkösvaraus? Kaikki ensi kesän draftista erikoissivultamme!