Kahdesti NHL:n parhaana puolustajana urallaan palkittu Erik Karlsson solmi San Jose Sharksin kanssa jättimäisen kahdeksan vuoden ja 92 miljoonan dollarin jatkosopimuksen maanantaina.

11,5 miljoonaa dollaria kaudesta tulevaisuudessa kuittaava 29-vuotias ruotsalainen uskoo Sharksin olevan tälle paras paikka tavoitella tililtä puuttuvaa Stanley Cupin voittoa tulevaisuudessa.

– Tämä oli iso päätös. Tiedän, että se (päätös) on oikea sekä minulle, perheelleni että seuralle, Karlsson kommentoi seuran verkkosivuilla.

– Tämä on se paikka, jossa haluan olla ja jossa voin saavuttaa koko potentiaalini. Meillä kaikilla on hieno tulevaisuus edessämme. Pystymme taistelemaan mestaruudesta vuodesta toiseen, Karlsson uskoo.

Karlsson siirtyi Sharksiin viime kesänä Ottawa Senatorsissa. Nivusvammoista lähes koko kauden ajan kärsinyt ruotsalaistaituri pelasi silti tehojen puolesta varsin mallikkaan kauden iskien 53 runkosarjaottelussa 45 pinnaa. Pudotuspeleissä pahasti puolikuntoinen puolustaja kasasi 19 peliin 16 tehopistettä.