NHL:ssä rottapelaajana ja toki kovien pisteiden takojana tutuksi tullut Boston Bruinsin Brad Marchand oli luonnollisesti totaalisen pettynyt, kun hänen edustamansa joukkue oli äskettäin hävinnyt Stanley Cup -mestaruuden pienimuotoiselle yllättäjäjoukkue St. Louis Bluesille. Liekö pettymyksen tuskaa lisännyt tämä voittomaaliksi jäänyt osuma.

St. Louis karkasi game sevenissä sen ensimmäisen erän loppuhetkillä 2-0-johtoon, osaksi Marchandin anteeksiantamattoman sekoilun seurauksena.

Kuten videolta näkee, ensiksi Marchand paikkasi pakin paikalla Blues-hyökkäystä oikeaoppisesti, mutta heti tämän jälkeen tapahtui kuitenkin jotain käsittämätöntä. Marchand paineli yhtäkkiä vaihtoon ja St. Louis vain sekunteja myöhemmin kahden maalin karkumatkalle.

Tehokkaan hyökkääjän lapsus antoi Bluesille tilaa liikaa Bostonin puolustusalueella. Mestarijoukkueen oli helppoa nakuttaa pukukoppimaali Bruins-pelaajan todella kummallisen peliliikkeen jälkeen. Liekö kyseessä ollut jonkinlainen ajatuskatkos.

– Tämä on sydäntäsärkevää, Marchand oli sanonut NHL.comin mukaan silmät punaisena kyynelehtien.

– He veivät meidän unelmamme, meidän elinikäisen haaveemme ja kaiken sen, mitä varten olemme työskennelleet koko elämämme. Siihen oli matkaa 60 minuuttia. Ei tätä voi kuvailla. En pääse tästä koskaan yli.

Boston hävisi myös vuonna 2013 finaalisarjan. Silloin Chicago Blackhawks oli parempi voitoin 4-2.

– En ole päässyt siitäkään yli. Tämä sattuu vielä enemmän kuin se.

Asiasta kirjoitti Suomessa lauantaina ensiksi Iltalehti.