Pohjois-Amerikassa odotetaan tällä hetkellä vesi kielellä, millaisen NHL-sopimuksen Mikko Rantanen tulee allekirjoittamaan.

22-vuotias suomalaistähti on pelannut Colorado Avalanchen leirissä nyt neljä vuotta, joista viimeisin oli huikea. Rantanen pyssytti runkosarjassa 74 ottelussa uskomattomat 87 (31+56) tehopistettä.

Avalanche-tähti onkin tänä päivänä sarjan parhaimmistoa omalla pelipaikallaan, joten ei ole mikään ihme, että se tulee näkymään myös uudessa sopimuksessa.

– Rantasen sopimus riippuu paljon siitä, milloin hän allekirjoittaa sen. Mikäli Mitch Marner ja Matthew Tkachuk tekevät sopimuksensa ensin, se antaa parhaimman mahdollisen vertailukohdan Avalanche-leiriin.

– Mikäli Rantasen sopimus on kahdeksanvuotinen, vuosipalkka tulee alkamaan vähintään yhdeksällä. On myös täysin mahdollista, että vuosipalkka on kaksinumeroinen, The Score –sivusto povaa.

Sivuston oma arvio onkin, että Rantanen tekee kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen, joka olisi kokonaisarvoltaan 80 miljoonaa dollaria (10milj./vuosi).