Suomalaisasiantuntija viittaa kintaalla kritiikkiin Stanley Cup -finaalien tasosta: ”Siellä pelataan vain voitosta”

© Kuva: Getty Images

St. Louis Bluesilla on sunnuntain ja maanantain välisenä yönä mahdollisuus voittaa seurahistorian ensimmäinen Stanley Cup kotikentällään. Blues johtaa loppuottelusarjaa 3-2, mutta Boston Bruinsilla on vankka kokemus juuri tästä asetelmasta.

Viasatin asiantuntija Esa Pirnes näkee St. Louisin finaalisarjan joukkueista toistaiseksi sitoutuneempana.

– Kehonkieli ja kentän tapahtumiin reagointi herättävät Bruinsin kohdalla kysymyksiä. Brad Marchand on levitellyt kyseenalaisten jäähyjen jälkeen käsiään. En näe Bruinsin kärkipelaajien pelaavan ja kamppailevan riittävän epätoivoisesti tällä hetkellä, Pirnes sanoo NHLSuomi-sivustolle.

– Molempien joukkueiden syvyyskentälliset ovat pelanneet koko ajan A-luokan peliä. Bostonin ykkösketjun pitäisi vain yksinkertaisesti saada itsestään enemmän irti.

Bruins oli pudotuspelien avauskierroksella Toronto Maple Leafsia vastaan vastaavassa tilanteessa. Samoin finaalisarjassa 2011 Vancouver Canucksia vastaan. Bruins on joukkue, joka ei ahdistu käsissä olevasta asetelmasta.

Marchand pelasi vuonna 2013 kuusi loppuottelua Chicago Blackhawksia vastaan ilman pisteitä. Hän kertoi tehottomuuden kalvaneen häntä seuraavan kesän. Ennen käynnissä olevien finaalien alkua hän ilmoitti haluavansa olla parempi.

– Nyt hänen pitäisi osoittaa olevansa voittava suurpelaaja. Runkosarjassa voi rottailla ja tehdä tuhoa, mutta nyt on viimeinen hetki herätä, Pirnes muistuttaa.

Loppuottelusarjan pelillistä tasoa kohtaan on esitetty jääkiekkomediassa kritiikkiä. Pirneksen mukaan tyylillä ei tässä vaiheessa kautta ole merkitystä.

– Siellä pelataan vain voitosta. Joukkueet yrittävät vain keksiä keinoja voittaa, ja heille tavalla, jolla se tulee, ei ole mitään merkitystä. Purkukiekkojen ja syöttösarjojen määrillä on merkitystä ehkä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle asti, mutta kauden viimeisissä otteluissa vain voittajat muistetaan.

Joukkueiden kuudes ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Viasat Jääkiekko ja Viaplay näyttävät ottelun kello 03.00 alkaen.

Anssi Shemeikka