Olisitko uskonut tähän? Todellinen suomalaisyllättäjä murtautumassa NHL:n porteille: ”Pikkupojasta asti tästä on unelmoitu”

© Kuva: Getty Images

Leijonissa jääkiekon maailmanmestaruutta juhlineen Eetu Luostarisen lähivuodet ovat olleet uskomatonta tuhkimotarinaa.

Pelaaja luuti vielä pari kautta sitten KalPan B-junnuissa, ja sittemmin vuotta vanhemmissa junioreissa sekä liigajoukkueessa. Pelaaja ponnisti kuopiolaisjoukkueesta MM-kultaan ja NHL:n porteille. KalPasta mieleen jäi monia kultaisia muistoja.

– Ehdottomasti Liiga-hopea keväältä 2017, ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa miesten SM-mitali. Lisäksi Suomen mestaruus A-nuorissa ja Spengler Cup -mestaruus, upeita kokemuksia molemmat.

Nyt edessä on murtautuminen taalajäille. Hyökkääjä kirjoitti vastikään NHL-sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Se on Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen johtama ”suomalaisjoukkue”, johon tyrkyllä tulevaisuudessa voivat olla myös Aleksi Saarela, NHL-kokemuksesta jo hieman enemmän nauttinut Saku Mäenalanen ja siis Luostarinen.

KalPan läpilyönti tuntee joukkueen sinivalkoisia niukasti.

– Hyvin vähän lopulta. Kuokkasen kanssa olen muutamassa leirityksessä ollut yhtä aikaa sekä maajoukkueessa, joten hänet tunnen vähän paremmin.

MM-jäillä loukkaantuneen lupauksen mukaan KalPa on hyvä paikka kehittyä pelaajana juurikin NHL:ää varten.

– Ehdottomasti. KalPan juniorijoukkueet ovat niittäneet menestystä viime vuosina ja siellä on edustuksen tapaan puitteet kunnossa valmennuksesta lähtien, joten todella hyvät kannustimet täältä saa aina junnuista liigatasolle saakka.

Nyt Luostarinen näyttää menevän kliseisesti sanottuna eteenpäin päivä kerrallaan.

– Ensin on hoidettava paikat kuntoon, sen jälkeen lähdetään tappelemaan kynsin ja hampain paikasta pelaavassa NHL-kokoonpanossa. Pikkupojasta asti tästä on unelmoitu.

Lähde: KalPan nettisivut