Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärveen liittyvät siirtohuhut ovat käyneet viime aikoina todella kuumana.

”Kiekkoraamatuksi” kutsuttu The Hockey News -lehti julkaisi tuoreessa artikkelissaan Puljujärvelle sopivimmat NHL-seurat.

Suomalaisittain mielenkiintoisin ehdotus oli Puljujärven kauppaaminen Carolina Hurricanesiin, jossa ei totisesti ole puutetta suomalaisista.

– Hurricanesilla on jo valmiiksi kokoonpanossa muutama lahjakas suomalainen: Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Puljujärven yhtenä ongelmana pidetään kielitaitoa, joten jos hänen ympärillään sekä samassa ketjussa olisi suomalaisia, se voisi helpottaa hänen sopeutumistaan tänne, NHL-toimittaja Jared Clinton arvioi.

Muita Puljujärvelle sopivia paikkoja olivat: Arizona Coyotes, Anaheim Ducks, Buffalo Sabres, Chicago Blackhawks sekä nykyinen joukkue Oilers.

– Jos hänet laitetaan oikeaan tilanteeseen Oilersin uuden päävalmentajan Dave Tippettin kanssa, jolla on hyvät meriitit nuorten pelaajien kehityksen kanssa, on vielä mahdollista, että Puljujärvestä kehittyy käyttökelpoinen tai sitäkin parempi maalintekijä NHL-tasolle. Ei ole vielä reilua tuomita häntä flopiksi, ja on mahdollista, että kehitys palaa takaisin raiteilleen, Clinton kirjoittaa.