Pudotuspelidebyytti Stanley Cup -finaalissa? Boston Bruinsin suomalaistulokas valmiina tositoimiin

© Kuva: Getty Images

Boston Bruinsilla on ikäviä loukkaantumishuolia kriittisellä hetkellä.

Bruinsin ja St. Louis Bluesin välinen finaalisarja on tällä hetkellä tilanteessa 2-2 ja viides ottelu pelataan Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä.

Bruinsin leirissä jännitetäänkin tällä hetkellä, pystyykö puolustajakonkari Zdeno Chara pelaamaan. Slovakialaisen leuka murtui edellisessä ottelussa, eikä päätöksiä ole vielä tehty pelaamisen suhteen.

Samalla mahdollinen poissaolo voi avata yllättävän sauman suomalaistulokas Urho Vaakanaiselle. Suomalaispuolustaja on harjoitellut viime päivinä normaalisti joukkueen mukana.

– Hyvä fiilis tässä on. Olen katsonut pelejä, ollut salilla, treenannut ja ollut melkein joka päivä jäällä. Mentaalipuoli pitää olla koko ajan valmis, jos joku loukkaantuu tai tapahtuu jotain odottamatonta. Treenataan kovaa, eli kausi venyy tässä aika pitkälle, ja on vähän kuin kesätreeniä tässä samalla, Vaakanainen kertoi NHL.comin suomenkieliselle sivustolle.

20-vuotias puolustaja siirtyi Bruinsin organisaatioon täksi kaudeksi. Hän on pelannut kaksi NHL-ottelua sekä 30 AHL-ottelua. Kautta häiritsi talven aikana aivotärähdys.