Erik Karlssonin kausi oli erittäin hankala. Hänet kaupattiin juuri ennen sesongin alkua San Jose Sharksiin, jossa pelit lähtivät hitaasti käyntiin. Tehottomuus vaivasi pitkään yhtä maailman parhaista puolustajista.

Kauden edetessä ruotsalaispuolustaja pääsi vireeseen, ja oli 15 ottelun pisteputkessa. Sitten tapahtui vakava loukkaantuminen, kun Karlssonin nivuset sanoivat itsensä irti. Sulava luistelu oli enää pelkkä muisto vain.

Ruotsalaispuolustaja pelasi kauden loukkaantuneena loppuun huilaten aina välillä. Kauden päätyttyä Karlsson kävi leikkauttamassa nivusensa ja kuntoutuu onnistuneen leikkauksen jäljiltä. Hänen pitäisi olla pelikunnossa, kun pelit taas alkavat syksyllä.

Ensin Karlssonin täytyy enää vain löytää itselleen uusi seura. Kysyntää riittää ja puolustaja pääsee vaatimaan markkinoilta huimia summia. Leikkaus saattaa kuitenkin herättää kysymyksiä puolustajan tulevaisuudesta: pystyykö Karlsson nousemaan vielä omalle tasolleen?

NHL-toimittajat ovat jo pidemmän aikaa spekuloineet, ettei Karlsson välttämättä nouse enää omalle tasolleen. Häntä on syytetty laiskaksi harjoittelijaksi, jolla voi olla edessään toistuva loukkaantumiskierre.