Näillä kultaleijonilla on mahdollisuus NHL-debyyttiin ensi kaudella

© Kuva: Getty Images

Suomi taisteli itselleen maailmanmestaruuden varsin nimettömällä ryhmällä. NHL-pelaajat loistivat poissaolollaan. Maailmanmestarijoukkueelle NHL-ottelut ovat vasta edessäpäin.

NHL Suomi -sivusto päätti listata kaikki kultaleijonat, joilta voi odottaa NHL-debyyttiä jo ensi kaudella.

Kevin Lankinen

Suomen maalilla loistaneen Kevin Lankisen otteet huomioitiin varmuudella myös rapakon takana. Chicago Blackhawksin maalivahtitilanne on muutenkin hankala, kun Corey Crawford on kärsinyt jatkuvista loukkaantumisista, joten Lankiselle todennäköisesti avautuu näytönpaikka ennemmin tai myöhemmin.

Veini Vehviläinen

Veini Vehviläinen ei päässyt MM-kisoissa pelaamaan kuin yhden ottelun, mutta hänellä on takanaan huikea kausi Liigassa. Columbus Blue Jacketsin maalivahtitilanne on isossa myllerryksessä, kun Sergei Bobrovski jättää seuran. Vehviläinen ei ole nousemassa edes kakkosvahdiksi, mutta häntä halutaan varmasti testata NHL:n puolella jossain vaiheessa kautta.

Jani Hakanpää

Huhut ovat vieneet sitkeästi puolustaja Jani Hakanpäätä Anaheim Ducksin riveihin. 27-vuotias pakki ei ole enää mikää nuori lupaus, joten hän tuskin kiinnostuu tässä vaiheessa urallaan AHL-kiekosta. Hänelle voi povata vähintäänkin rotaatioroolia Anaheimin puolustuksesta.

Niko Mikkola

Niko Mikkola pelasi menneen kauden kokonaisuudessaan St. Louis Bluesin farmijoukkueessa. AHL-kausi ei ollut pisteiden valossa mikään menestys, mutta Mikkola tunnettaankin enemmän peruspuolustajana. MM-kisoissa hän näytti myös, että jalka liikkuu ja hyökkäyspään näkemystäkin löytyy.

Kaapo Kakko

Kaapo Kakko varataan NHL:ään kahden ensimmäisen pelaajan joukossa. Kova status tarkoittaa, että Kakolla on erinomaiset mahdollisuudet napata paikka ylhäältä. Hän on jo osoittanut olevansa kypsä miesten peleihin, joten suora NHL-paikka ei olisi mikään yllätys.