Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapasella on edessä tärkeä kesä, sillä häntä odottaa neuvottelut uudesta sopimuksesta.

The Athletic -lehden toimittaja Ian Tulloch näkee, että läpimurtokauden pelanneen suomalaisen on turha odottaa kovinkaan massiivista palkkapussia.

– Kun katsomme realistisia vertailukohtia Kapasen tulevalle sopimukselle, voisimme odottaa hänelle kaksi- tai kolmivuotista sopimusta, joka toisi 2,7 miljoonan dollarin palkan (3,3 prosenttia palkkakatosta). Tämä olisi samanlainen sopimus, jonka hyökkääjä Ondrej Kase sai Anaheim Ducksilta. Se saattaa kuulostaa matalalta hinnalta pelaajalle, josta pidämme paljon, mutta näin asiat menevät rajoitettujen vapaiden pelaajien kanssa NHL:ssä – he tuntuvat saavan lyhyimmän tikun, Tulloch analysoi.

Tulloch näkee, että Maple Leafsillä on myös toinen vaihtoehto Kapasen suhteen: pidempi sopimus.

– Voisin väittää, että tässä tilanteessa Kapasen lähin vertailukohta on Rickard Rakell. Kuuden vuoden mittainen sopimus, joka toisi sopimuksen joka olisi 5,2 prosenttia palkkakatosta, eli 4,2 miljoonan dollarin palkan. Se kuulostaa ihan aiheelliselta hinnalta, jos he ovat yhtä innoissaan Kapasen lahjakkuudesta kuin minä, toimittaja ynnää.