Teuvo Teräväisen NHL-sopimuksen arvo herättää ihmetystä – asiantuntija lataa: ”Ryöstö”

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspelien suurimpia suomalaisia onnistujia oli hyökkääjä Teuvo Teräväinen, joka oli huikeassa vireessä Carolina Hurricanesin sensaatiomaisessa keväässä.

Teräväisen liito NHL:ssä on ollut tammikuussa syntyneet viisivuotisen jatkosopimuksen jälkeen tulikuumaa.

24-vuotias helsinkiläinen takoi runkosarjassa uransa parhaat tehot 21+55=76, jonka jälkeen pudotuspeleissä syntyi 15 peliin loistavat pisteet 7+3=10.

Teräväisen ensi kaudella alkava 5,4 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus on alkanut näyttämään äärimmäisen joukkueystävälliseltä.

– Sana ”ryöstö” heitetään liian usein pöydälle, kun kuvaillaan NHL-sopimuksia. Mutta se tapa, miten Teräväinen on pelannut jatkosopimuksen jälkeen, se miten hänen kokonaispelinsä on kehittynyt jatkuvasti, ja se miten hän paransi jatkuvasti pudotuspeleissä… Viisi vuotta ja 5,4 miljoonaa dollaria on ryöstö, The Athletic -lehden toimittaja Sara Civian latasi.

Teräväisen tavoitteena on tuoda lähivuosina Stanley Cup Carolinaan.

– Nautin todellakin ajastani täällä. Täällä haluan pelata. Haluan olla täällä rakentamassa Stanley Cup -mestarijoukkuetta. Meillä on paljon hyviä palasia jo. Tuntuu, että tästä on tullut jo paikka, jonne ihmiset haluavat tulla, Teräväinen sanoi kauden päättävässä haastattelussa.