Historiallista temppua, eli kaikkien aikojen ensimmäiseksi suomalaiseksi ykkösvaraukseksi yrittävä Kaapo Kakko on horjuttanut draftin pahimpaa kilpakumppaniaan Jack Hughesia viimeisen reilun vuoden aikana urakalla.

Alla listattuna ensiksi suomalaisen ja sitten yhdysvaltalaisten lähimenneisyyden kirkkaimmat meriitit:

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus keväällä 2018. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus tammikuussa 2019. Mitalipeleihin miesten MM-kisoissa alkukesästä 2019 ja turnauksessa tehot 6+1=7.

Alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa keväällä 2018. Alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa tammikuussa 2019. Puolivälierissä ulos miesten MM-kisoissa 2019 ja turnauksessa vaisut tehot 0+3=3.

On sanomattakin selvää, että nämä tulokset ja tilastot ovat NHL-pamppujen tiedossa draftin lähestyessä.

Kakolla on kaikista MM-kisoista ikäluokasta riippumatta jo kaksi kultaa, sunnuntaina kenties kolme. Hughesilla ei ensimmäistäkään.

Se on tietysti eri asia, että onko meriiteillä mitään vaikutusta juhannuksena käytävän NHL-varaustilaisuuden varausjärjestykseen. Vastauksia kysymyksiin saadaan viimeistään keskikesän juhlan aikaan.

Toisaalta fakta on se, että kolmessa isossa turnauksessa, jossa pelaajat ovat olleet vastakkain, Kakko on vienyt joukkueensa kanssa aina pidemmän korren. Ei se enää sattumaa ole.