NHL:n seuraajat mahdollisesti muistavat, miten pieleen tähtipelaaja Ilja Kovaltshukin kausi meni Los Angeles Kingsissä.

Venäjän MM-joukkueen kippari iski Kingsissä 64 ottelussa onnettomat tehot 16+18=34 plusmiinussaldon painuessa katastrofaalisiin lukemiin -26.

Nyt tilastojen valossa meno on MM-jäillä toinen. Venäjä jyräsi alkusarjassa kolmen pisteen voitosta toiseen keräten maksimipinnat ja Kovaltshuk takoi tehot 2+3=5 (+5).

Se pitää huomioida, että koska esimerkiksi joukkueen maaliero oli 36-7, muuttuvat henkilökohtaiset tilastot tavallaan pakostikin hienoiksi.

Numeroista ei täten pidä vetää liikoja johtopäätöksiä. Vaikka nyt MM-jäillä tilastot ovat maireaa luokkaa, on Kovaltshukin NHL:stä tuttu kujajuoksu jatkunut Slovakiassakin.

Hänen tekeminensä ei miellytä venäläistä kiekkoväkeä. Asiasta kirjoittivat mm. Suomessa Ilta-Sanomat sekä Venäjällä Sports.ru.

Tuttu kaava

Venäläismedian mukaan Kovaltshuk on samantyyppinen haahuilija kuin Kingsissäkin. Hyökkääjää ei näytä puolustaminen paljoa nappaavan, eivätkä syötötkään tahdo mennä omien lapoihin. Nämä kuulostavat alkeellisilta virheiltä.

Kings-pelaajaa verrattiin maajoukkuekaveri Aleksandr Ovetshkiniin. Hän sentään puolustaa aktiivisesti ja pelaa tilanteet loppuun.

Venäläismediat painottivat sitä, ettei hyökkääjän asennetta tai olemusta voi alkaa puolustelemaan tähden leimalla.

Se, miten Kovaltshuk jatkaa MM-jäillä, nähdään torstaina. Venäjä ja USA kohtaavat kello 17.15 alkavassa puolivälierässä. Toinen alkuiltapäivän pari on Kanada-Sveitsi.

Kello 21.15 alkavissa iltaotteluissa kohtaavat Suomi ja Ruotsi sekä Tsekki ja Saksa.