Häh? Henrik Lundqvistin kohtalo puhuttaa, missä NHL:n tähtivahti oikein luuraa?

© Kuva: Getty Images

Ruotsin joukkueen käytös jääkiekon MM-kisojen puolivälierien alla on herättänyt kummastusta. Pelaajilta kiellettiin taannoin kommenttien antaminen medialle lähestyvän Suomi-ottelun alla, ja torstaina ihmetystä herätti eräs toinen toimintatapa.

Joukkueen ”aamujäillä” ei nimittäin näkynyt NY Rangersissa torjuvaa tähtivahti Henrik Lundqvistia. Koska Ruotsin joukkueen taustahahmot vaikenivat poissaolon syystä, ei medialla täten ole myöskään olinpaikasta tietoa.

Tapauksessa voi olla taustalla esimerkiksi loukkaantuminen tai terveyshuolet, tai sitten siinä ei vastaavasti ole mitään outoa. Lähitunnit antanevat tähän mysteeriin vastauksia.

Poikkeuksellisen tilanteesta tekee se seikka, että supertähteä lukuunottamatta koko muu joukkue oli askissa ”aamujäillä”.

Tre Kronorilla on riittänyt haasteita maalivahtiosastolla läpi turnauksen. NY Rangers -vahti on pysäytellyt pikkumustia vaisulla 89,9 prosentin varmuudella, Jacob Markströmin varusteisiin kumilätkät ovat tarttuneet vieläkin huonommin – vain 84,3 pinnan tarkkuudella.

Suomen ja Ruotsin välinen MM-puolivälierä alkaa kello 21.15.