San Jose Sharksin seuralegenda Joe Thornton saattoi pelata jo viime vuosituhannen puolella alkaneen NHL-uransa viimeisen ottelun Sharksin hävittyä läntisen konferenssin kuudennen finaalin St. Louis Bluesin vieraana.

39-vuotias vuoden 1997 ykkösvaraus pelasi 21-vuotisesta urastaan viimeiset 14 Sharks-paidassa nousten koko kaupungin urheilulegendojen eturiviin. Seuran päävalmentaja Peter DeBoer sureekin Thorntonin kenties viimeisen tilaisuuden Stanley Cupin voiton suhteen valumista läpi sormien pitkälti joukkuetta kohdanneen loukkaantumissuman vuoksi.

– Hän on tämän organisaation sydän ja kasvot. Kuten kaikki pelaajat, myös me valmentajat olemme pettyneitä siihen, ettemme pystyneet antamaan hänelle mahdollisuutta voittaa. Hän on antanut meille itsestään kaiken ja hänen kuuluisi olla siellä (finaaleissa), DeBoer valittelee Sportnetille.

Thornton on pelannut urallaan käsittämättömät 1566 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 413+1065=1478. Pudotuspelejäkin on alla 179 kappaletta. Näissä kanadalaislegenda iski niin ikään kunnioitettavat 133 (31+102) tehopistettä. Mies ei ole toistaiseksi ilmoittanut uransa jatkosta.

LUE MYÖS: Näkökulma: Rysähtikö San Jose Sharksin voittoikkuna kiinni St. Louisin illassa? Seurajohdolla edessään työntäyteinen kesä!

LUE MYÖS: San Jose Sharksin päävalmentajalta karu paljastus Erik Karlssonista