Näkökulma: Rysähtikö San Jose Sharksin voittoikkuna kiinni St. Louisin illassa? Seurajohdolla edessään työntäyteinen kesä!

© Kuva: Getty Images

San Jose Sharksin seurajohdon kesäloma jää tänä vuonna lyhyeksi – mikäli sellaista on luvassa ensinkään.

Peräti kuuden tähtikaliiberin runkopelaajan sopimukset päättyvät tähän kauteen, kun sekä Joe Thornton, Joe Pavelski, Erik Karlsson, Gustav Nyquist, Joonas Donskoi että Michael Haley ovat päätymässä rajoittamattomiksi vapaiksi agenteiksi. Kuusikosta Thornton saattoi hyvinkin jo pelata viimeisen pelinsä NHL:ssä.

Joukkue ei juurikaan pääse nauttimaan myöskään kärkivarausvuoroista, sillä ainakin tämän ja ensi kesän 2. kierroksen varausvuorot valuivat Karlssonin ja Nyquistin hankintoihin – joista kumpikin saattaa karata vapaille markkinoille kesällä.

Oman osansa 24 miljoonan dollarin jäljellä olevasta palkkabudjetista nielevät lisäksi tulevaisuuden kärkihyökkääjien, Kevin Lebancin ja Timo Meierin tulevat, huomattavasti tulokaspahvia rahakkaammat jatkosopimukset.

Sharksin pitkään apposen avoinna ammottanut voittoikkuna Stanley Cupin suhteen saattoikin rysähtää kiinni samalla, kun joukkue poistui viimeisen kerran jäältä lännen kuudennen konferenssifinaalin päätteeksi St. Louisissa.

Kaliforniassa saadaankin kesällä varautua useampaan taikatemppuun sikariportaan puolelta joukkueen iskukyvyn säilyttämiseksi tulevaisuudessa.