Tämä olisi harvinaista! Asiantuntija: Jos näin tapahtuu, tulisi Henrik Lundqvist penkittää MM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin ja Ruotsin pitkäaikainen ykkösmaalivahti Henrik Lundqvist ei ole toistaiseksi vakuuttanut otteillaan Slovakian MM-kisoissa.

Viidessä pelaamassaan kamppailussa 37-vuotias konkari on torjunut kiekot vaatimattomalla torjuntaprosentilla 89,9.

Illan ottelussa Venäjää vastaan Tre Kronorin maalia vartioikin Vancouver Canucksin ykkösveskari Jacob Markström, jolla on Expressenin kiekkotoimittaja Magnus Nyströmin mukaan kamppailussa tuhannen taalan paikka.

– Jos Jacob Markström torjuu voiton Venäjää vastaan, on (päävalmentaja Rikard) Grönborgin valittava kuuma maalivahti ja nostettava Markström ykkösvahdiksi loppukisojen ajaksi, vaatii Nyström artikkelissaan.

Markströmillä on kokemusta Venäjän kaatamisesta aiemminkin, sillä 2016 World Cupissa Torontossa hän sai Lundqvistin sairastuttua pikahälytyksen tolppien väliin vain kaksi tuntia ennen ottelun alkua ja suoriutui urakastaan loistavasti.

Ruotsi voitti 2-1 ja kyseessä oli tuolloin Tre Kronorin ensimmäinen voitto Venäjästä arvokisatasolla peräti 12 vuoteen.

Ennen tiistain Venäjä-kamppailua Markström on torjunut kisoissa ainoastaan 9-1-murskavoitossa Norjaa vastaan.