NHL:n pudotuspeleissä rakenteilla todella uskomaton tarina – pohjamudista Stanley Cup -finaaleihin?

© Kuva: Getty Images

St. Louis Blues pelasi umpisurkean alkukauden ja erotti marraskuussa päävalmentajansa Mike Yeon.

Vetovastuun otti väliaikaisella sopimuksella Craig Berube. Hän sai palapelin koottua ja Bluesin tekemään tulosta. Bluesista tuli seitsemäs joukkue NHL:n historiassa sitten kauden 1967-68, joka ylsi playoffeihin oltuaan tammikuussa sarjajumbona.

Nyt Blues on vahvasti etenemässä Stanley Cupin finaaliin, kun se johtaa konferenssifinaaleita San Jose Sharksia vastaan 3-2 ollen voiton päässä loppuottelupaikasta.

– St. Louis aloitti kautensa todella heikosti ja vaihtoi kesken kauden valmentajaa. Se ottaa aina oman aikansa, että homma lähtee uudessa komennossa toimimaan ja sitten se lähti, toteaa entinen NHL-peluri Sami Helenius NHLSuomi-sivustolle.

Heleniuksen papereissa San Jose oli tässä otteluparissa ennakkosuosikki, mutta St. Louis on kyennyt voittamaan kaksi viimeisintä kohtaamista vahvalla joukkuepelillä ja ottamaan parissa 3-2-johtoaseman.

– San Jose on koonnut tätä joukkuetta pitkään ja on nimekkäämpi nippu, mutta ei St. Louis ole huono sekään. Siellä on (Vladimir) Tarasenko kova maalintekijä ja joukkueena vahva ryhmä, Helenius toteaa.

Ottelusarja on katkolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa St. Louisin kotipesässä. Blues otti henkisen niskalenkin Sharksista edellisessä pelissä kaatamalla Sharksin tämän kotikaukalossa peräti maalein 5-0.

St. Louis Blues – San Jose Sharks tiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo 03.00 Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen