Sergei Bobrovskin aikakausi Columbus Blue Jacketsissa on viimeistä sinettiä vaille ohi. Venäläisvahti on laittanut asuntonsakin jo myyntiin, eikä seurakaan enää haikaile hänen peräänsä, vaan katseet ovat käännetty jo tulevaan.

Jarmo Kekäläinen paljastaa The Athleticin haastattelussa, ettei seura lähde paniikissa metsästämään uutta ykkösvahtia. GM luottaa sopimuksen alla oleviin maalivahteihin. Erityisesti Joonas Korpisalo tulee saamaan lisävastuuta, ja luotto latvialaiseen Elvis Merzlikinsiin on vankka.

– Meillä on maalivahti, jota monet pitävät parhaana NHL:n ulkopuolella. Meillä on maalivahti, joka on kantanut taakkaa pitkinä jaksoina, kun Bobrovski on ollut loukkaantunut. Hän on ollut kakkosvahtimme viime vuosina. Hän saa mahdollisuuden pelata nyt enemmän, Kekäläinen kommentoi.

– Bobrovskit ja Tuukka Raskit olivat samassa tilanteessa kuin Korpisalo, ja todistivat pystyvänsä ykkösvahdin rooliin ja kehittymään eliittivahdeiksi. Maailman Carey Pricet ja Martin Brodeurit, jotka hyppäävät heti ykkösvahdeiksi, ovat erittäin, erittäin harvinaisia.

Latvialaisvahti Merzlikins saattaa olla monelle NHL-seuraajalle vieras nimi. Hän on pelannut aiemmalla urallaan Sveitsissä ja pysäytti tällä kaudella kiekot 92,1 prosentin varmuudella.

– Kilpailu tulee olemaan näiden kahden välillä, ellei jotain muuta tapahdu. Ja jos he ovat meidän kaksi maalivahtiamme harjoitusleirillä, olemme tyytyväisiä asian suhteen, Kekäläinen sanoi.