Tshekin maajoukkueessa parhaillaan torjuva Pavel Francouz jäi tällä kaudella pienelle vastuulle Pohjois-Amerikassa. Hän ei saanut Colorado Avalanchessa vyölleen kuin kolme ottelua, kun Semjon Varlamov ja Philipp Grubauer kantoivat päätorjuntavastuuta.

Francouz pelasi kahdessa ottelussa Coloradon maalilla. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 94,3. Pääosan kaudestaan hän pelasi AHL:ssä, jossa otteluja kertyi 49 kappaletta torjuntaprosentilla 91,8.

28-vuotiaan maalivahdin sopimus päättyi tähän kauteen. Fanisivusto Eurolanchen haastattelussa Francouz kuitenkin paljasti neuvottelevansa uudesta NHL-sopimuksesta.

– Meneillään on neuvotteluita agenttini ja seurajohdon kanssa. En sekaannu asioihin, Francouz kertoi.

AHL:ään tshekkivahti ei kuitenkaan halua palata, vaan hän etsii nimenomaan paikkaa NHL:stä.

– AHL ei antaisi minulle mitään tässä vaiheessa. Ymmärrän, että minun piti vuodi totutella Pohjois-Amerikan kiekkoon. En pitänyt sitä ollenkaan negatiivisena, että olin farmissa tai että se olisi ollut nöyryyttävää. Se oli askel päästä lähemmäs NHL:ää.

Ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistä Francouz pelasi kolme kautta KHL:ssä. Parhaana kautenaan hänen torjuntaprosenttinsa runkosarjassa oli 95,3.