Parhaillaan Ruotsin riveissä MM-kisoihin valmistautuva Henrik Lundqvist on ollut jo pitkälti yli vuosikymmenen ajan yksi New York Rangersin keulahahmoista ja suurimmista tähdistä.

37-vuotiaan 850 NHL:n runkosarjaottelun veteraanin ura on joka tapauksessa hiljalleen kääntymässä loppusuoralle, mistä kielii jo vastuun pienentyminen tällä kaudella. Ruotsalaislegenda ei suljekaan pois mahdollisuutta päättää uraansa jossain toisessa seurassa.

– En tiedä pelaanko täällä lopun uraani. Minulla on sopimuksessani jäljellä vielä kaksi vuotta ja tavoitteeni on aina ollut lopettaa urani täällä. Mutta kun ikää tulee lisää, et voi olla varma mistään. Tiedän mitä itse haluan, mutta mikäli seurajohdolla on muita suunnitelmia, aion kuunnella. Et voi tehdä kaikkea oman pääsi mukaan, Lundqvist jutteli New York Postille.

– Toisinaan unelma ei toteudu lopussa. Katsotaan mitä tapahtuu. Juuri nyt kaikki keskittymiseni on tulevissa MM-kisoissa.

Ruotsi tavoittelee Lundqvistin johdolla jo kolmatta peräkkäistä MM-kultaansa miesten kisoista.

LUE MYÖS: New York Rangersin Henrik Lundqvist kommentoi MM-kisamatkaansa: ”Hauskempi tapa valmistautua tulevaan NHL-kauteen”