Roope Hintz täysin pitelemätön NHL-pudotuspeleissä – samaan pystytty lähes 30 vuotta sitten

© Kuva: Getty Images

Roope Hintzin tulokaskausi Dallas Starsin riveissä on ollut melkoinen tarina. Syksyllä hän ei vakuuttanut valmennusta, vaan tippui AHL:ään hakemaan omaa peliään. Nyt hän ratkoo otteluita NHL:n pudotuspeleissä.

Keväällä Hintz on parantanut peliään kauden mittaan ja pelaa parhaillaan nuoren uransa parasta kiekkoa. Viime yön pudotuspeliottelussa Hintz iski tehot 2+1 ja johdatti Dallasin avausvoittoon St. Louis Bluesista tasoittaen ottelusarjan 1-1:een.

Tulokaspelaaja ei ole Dallasissa pystynyt vastaavaan aikoihin. Hintz on joukkueen ensimmäinen tulokas, joka on yhdessä ottelussa tehnyt kolme tehopistettä pudotuspeleissä sitten vuoden 1990.

Runkosarjassa Hintz teki tehot 9+13=22 pelaamissaan 58 NHL-ottelussa. Kahdeksassa pudotuspeliottelussa hän on tehnyt tehot 4+3.