Ottelupari, jota harvat odottivat ennen kevättä näkevänsä NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella: St. Louis Blues ja Dallas Stars.

St. Louis voitti ottelusarjan avausottelun 3-2. Toinen kohtaaminen nähdään lauantai-iltana parhaaseen katseluaikaan kello 22.00. Viasat Jääkiekko ja suoratoistopalvelu Viaplay näyttävät ottelun NHL-studiolla höystettynä kello 21.30 alkaen. Myös Jim-kanava näyttää ottelun studion kera.

Viasatin selostajan ja jääkiekkotoimittaja Antti Mäkisen mukaan kaksi asiaa ratkaisevat otteluparissa paljon.

– Ykkösketjujen vastakkainasettelu on ensimmäinen. Tyler Seguin, Aleksandr Radulov ja Jamie Benn vastaan Ryan O’Reillyn johtama St. Louisin ketju. Kuinka hyvin O’Reillyn ketju pystyy pysäyttämään vihreän Legion of Doomin? Mäkinen kysyy NHLSuomi-sivuston haastattelussa.

– Toinen ratkaiseva asia Dallasin jatkoonmenon kannalta on se, että Vezina-ehdokkuuden saaneen Ben Bishopin on oltava parempi kuin Jordan Binnington.

Ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa Bishop ei sitä ollut. Kaksi Bluesin osumista meni puhtaasti amerikkalaisvahdin laskuun.

– St. Louis Blues on syvempi joukkue kuin Dallas, mutta Starsin ykkösleka on niin iso, että jos se pystyy kantamaan joukkuetta kuten ensimmäisellä kierroksella, ja Bishop on parempi kuin Binnington, Dallasilla on mahdollisuutensa.

Ensimmäisestä ottelusta Mäkinen nostaa esiin Vladimir Tarasenkon.

– Hän on nyt sellainen, mikä hän on. Hän pystyy yhdellä yhtä vastaan -tilanteesta tekemään itselleen maalipaikan ja olemaan jatkuva uhka, Mäkinen sanoo.

Tämän sai kokea myös suomalaispuolustaja Miro Heiskanen, jonka Tarasenko harhautti tylysti purjehtiessaan maalintekoon.

– Heiskanen ei pelannut tilannetta huonosti. Hän teki sen minkä kykeni. Bishopin aggressiviinen lähestyminen ja mailahäirintä Tarasenkoa vastaan epäonnistuivat. Tuloksena kiekko takayläkulmaan, Mäkinen sanoo.

– Kun Vladimir Tarasenko alkaa punnertaa täydellä vauhdilla ohi, Heiskanen ei ole ainoa joka jää kakkoseksi.

Koko jääkiekkoileva maailma ennusti pudotuspelien ensimmäisen kierroksen suurimmaksi osaksi väärin. Mäkinen ilmoittaa uskovansa pitkään sarjaan ja lopulta St. Louis Bluesin jatkoonmenoon.