San Jose Sharks nappasi sensaatiomaisen 5-4-jatkoaikavoiton Vegas Golden Knightsista NHL:n pudotuspelien ottelusarjan ratkaisevassa seiskapelissä keskiviikkoaamuna Suomen aikaa edeten jatkopelien seuraavalle kierrokselle.

Menestys tuli melkoisten käänteiden jälkeen haipaitojen oltua kolmannen erän puolivälin kieppeillä jo 0-3-tappiolla.

Käännekohdaksi muodostui lopulta Vegasin Cody Eakinin saama runsaasti kohua herättänyt ulosajo tämän telottua Sharksien kapteenia Joe Pavelskia.

Kalifornialaisjoukkue käytti saamansa viiden minuutin ylivoiman komealla tavalla hyväkseen mättäen sen aikana peräti neljä häkkiä.

Joukkueen tehomies oli jokaisessa osumista mukana ollut yhdysvaltalaishyökkääjä Kevin Labanc.

23-vuotias jenkki kirjautti tehoillaan 1+3=4 samalla historiaa.

Labancista tuli ensimmäinen pelaaja taalaliigassa, joka on kyennyt iskemään neljä tehopinnaa yhdessä erässä nimenomaan pudotuspelisarjan ratkaisevassa seitsemännessä osaottelussa.

Samaan pinnamäärään on yhdessä playoff-ottelun erässä toki pystynyt aiemmin yhteensä 17 pelaajaa, muttei kukaan nimenomaan ottelusarjan seitsemännessä pelissä.

Uskomaton trilleri! San Jose Sharks nousi haudan partaalta seiskapelin voittoon – Vegas Golden Knights kesälomille

NHL Public Relations

@PR_NHL
Kevin Lebanc posted 1-3—4 in the third period to match the NHL record for most points in a single playoff period. #NHLStats records.nhl.com/records/playof… #StanleyCup