Mediassa levisi taannoin tieto siitä, että Winnipeg Jetsin Patrik Laine pelasi hänen osaltaan jo päättyneellä NHL-kaudella vamman kanssa. Suomalaisen mukaan hänellä oli selän kanssa ongelmia ja lisäksi pudotuspeleissä nivusiin tuli tärsky.

Selkävaivat eivät mitä ilmeisemmin rajoitu yhteen kauteen. Laineen seuraava NHL:n suomenkieliselle sivustolle antama kommentti kuulostaa todella pelottavalta.

– Olen yrittänyt hoitaa selkää kuntoon viimeiset pari vuotta, mutta vaivat tuntuvat aina uusiutuvan. En tiedä miksi. Teen parhaani, että saisin selän kuntoon. Toivon mukaan pitkä kesäloma auttaa. Ja toivon mukaan selkä ei ole ensi kaudella yhtä kivulias.

Laine ei halua mennä selkävamman taakse puhuttaessa kauden ”menestyksestä”. Jets lähti laulukuoroon heti pudotuspelien avauskierroksella. Maalitykki sivalsi runkosarjassa verrattain vaisut tehot 30+20=50 ja pudotuspeleissä pisteet 3+1=4.

– Turha näitä vaivoja on käyttää tekosyynä. Pystyin kuitenkin pelaamaan ja pelasin ihan hyvin.

Toukokuussa Slovakiassa pelattaviin MM-kisoihin suomalainen ei lähde. Kaikesta voi päätellä sen, että kausi oli raju pettymys.

– Juuri nyt haluan vain unohtaa kaiken, mikä liittyy jääkiekkoon. En halua enää ajatella tämänkaltaista kautta. Se päättyi aivan liian aikaisin.