Kuten kaikki varmasti muistavat, järjesti Winnipeg Jetsin Patrik Laine huiman sirkuksen viime syksynä St. Louis Bluesin kustannuksella. Suomalaistykki latoi tämän kevään pudotuspelivastustajan reppuun peräti viisi maalia.

Ja hyvin on Laineen maila totellut myös Bluesin tahdissa myös keväällä.

Kun suomalaistykki on painanut jokaisessa kolmessa pudotuspelikohtaamisessa yhden maalin, on Laine tehtaillut St. Louisia vastaan tällä kaudella jo kaikkiaan peräti yhdeksän täysosumaa. Tämän perusteella on helppoa todeta, että suomalainen on aivan varmasti jonkinlainen pelote vihollisen leirissä.

Nuo kauden yhdeksän maalia Bluesin reppuun ovatkin ehkä erikoisen kuuloisessa valossa historiallisen kovaa valuuttaa. Suomalainen on vasta ensimmäinen pelaaja sitten kauden 2000-01, joka on pystynyt sivaltamaan yhdeksän osumaa kyseistä joukkuetta vastaan sesongin pudotuspelitkin huomioiden.

Edellisen kerran joukkuetta kurmotti Joe Sakic tällä tavalla parisenkymmentä vuotta sitten.

Sportsnet Stats

@SNstats
#GoJetsGo Patrik Laine is the first player to score 9 goals in a single season (reg. season & playoffs) vs the Blues since Joe Sakic in 2000-01

Tilasto saattaa kuulostaa jonkin mielestä turhanpäiväiseltä Laine-hehkutukselta. Se on kuitenkin joka tapauksessa aivan fakta, että nyt suomalainen on päässyt loistavaan vireeseen parhaimpaan mahdolliseen aikaan.

Laine viiletti edellisen kerran kolmen ottelun maaliputkessa parisen kuukautta sitten helmikuun lopulla. Bluesin kannalta olisi suotavaa, että putki katkeaa ja nopeasti.

Ottelusarja on toki St. Louisin hyppysissä edelleen. Voitot ovat sille nyt 2-1. Pari jatkaa vääntämistä Suomen aikaa varhain keskiviikkoaamuna.